Članice ženske juniorske reprezentacije dobitnice nagrade Dražen Petrović

Perspiciatis unde
October 31, 2014 Sunday

10.09.2014 – Zagreb – U Draženovom muzeju, danas je održana 8. po redu svečana dodjela Hrvatskog Olimpijskog Odbora Dražen Petrović.

Kao i prethodnih godina, judo je opet našao svoje mjesto u memorijalnom Draženovom domu u Ciboninom tornju.

Beata Guszak, Tena Šikić, Maja Blagojević, Barbara Matić, Brigita Matić i Ivana Šutalo dobitnice su nagrade Dražen Petrović za najuspješniju žensku ekipu mlađih dobnih kategorija u 2014.godini. Naše natjecateljice su zasluženo došle do ove prestižne nagrade nakon osvojene brončane medalje na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Ljubljani.

“I dan danas živi sjećanje na najvećeg sportaša kojeg je Hrvatska imala. Dražen je bio radnik koji nije mario za slavu, novac ili slično, bio je u sportu jer je gajio veliku ljubav prema njemu. Što reći o Vama mladima, stvarno ste ponos ove zemlje i Vaši sportski uspjesi su impozantni. Neću puno duljiti, nego bih prepustio priliku da vidimo naše nagrađene sportaše” – rekao je Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, prije svečanog uručivanja priznanja mladim sportašima.

U ime ženske reprezentacije, svim nazočnima obratila se Maja Blagojević (-63kg), zahvalila na priznanju Dražen Petrović te napomenula da reprezentaciju očekuje ispit već za tjedan dana na Europskom U21 Prvenstvu u Bukureštu i da ne namjeravaju stati samo na tome.

 

(judo.hr)