HJS-u posebno priznanje Hrvatskog akademskog sportskog saveza

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar u ponedjeljak, 8. prosinca, na prigodnoj svečanosti uručio je nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) koje se četvrtu godinu zaredom dodjeljuju u znak priznanja za doprinos razvoju studentskoga sporta u državi

08.12.2014 – Zagreb
Dodjeljujući nagrade ministar Mornar istaknuo je važnost sveučilišnog sporta koji danas okuplja oko 25.000 studenata. Zahvalio je HASS-u kao krovnoj organizaciji na svemu što je učinio za razvoj i promociju studentskog sporta, posljedica čega je i domaćinstvo 3. europskih sveučilišnih sportskih igara Zagreb – Rijeka 2016. Ministar je naglasio kako očekuje da će sveučilišni sport u budućnosti biti tretiran po uzoru na praksu koja se u sklopu Nacionalnog sveučilišnog sportskog savez (NCAA) njeguje u Americi na način da se vrhunski sportski rezultati vrednuju stipendijama, pomoći u nastavi i sl.

Na svečanosti su dodijeljena i posebna priznanja za razvoj akademskog sporta, a nagrađeni su: Josip Kostelić, izbornik i trener veslačke reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu, Katedra za polistrukturalne discipline Kineziološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski judo savez te bivši ministar doc. dr. sc. Željko Jovanović  i njegov pomoćnik za sport Petar Skansi, koji su svojim osobnim doprinosom pripomogli tome da Hrvatska bude organizator Europskih sveučilišnih igara 2016.
 
(judo.hr)