JK Mladost Osijek dobitnik nagrade Matija Ljubek

Nagrada HOO-a Matija Ljubek, najviše priznanje HOO-a pojedincima za osobit doprinos u sportu, te udrugama koje su pridonijele razvoju pojedinih područja sporta, uručena je JK Mladost iz Osijeka.

Judo klub Mladost Osijek osnovan je 27. lipnja 1964. godine. U raznim razdobljima svoje 50-godišnje povijesti bio je organizator državnih i regionalnih prvenstava te međunarodnih kupova i turnira, a njegovi su sportaši bili sudionici mnogobrojnih svjetskih i europskih prvenstava i kupova.

JK Mladost svake godine sudjeluje u različitim manifestacijama promičući ne samo judo, već i borilačke vještine općenito. U proteklih 20 godina klub je pomogao kroz tečajeve i treninge Hrvatskoj vojsci, a uspješno surađuje i s policijom.

Trajna strateška orijentacija kluba oduvijek se bazirala na masovnosti te obučavanju i sportskom odgoju mlađih dobnih kategorija, a dugoročni razvoj mladih natjecatelja nerijetko je oplođivan u seniorskoj konkurenciji.

U klubu je radilo 50-ak majstora juda i školovanih trenera te 10-ak sudaca.

U posljednje dvije godine klub organizira jedan od turnira regionalne Eurolige za mlađe kadete. Radi se o Memorijalu Josipa Potneka.

Danas JK Mladost okuplja oko 130 članova među kojima su zastupljeni svi uzrasti, od trogodišnjaka do iskusnih veterana. Registrirano je 98 natjecatelja.

Od članova kluba svojim su se rezultatima od osnivanja do danas istaknuli Vera Bučanović, Jasna Vrkić, Slavica Matijević, Zorica Vojvodić, Davorka Žilić, Radojka Kovačević, Slavica Lovrić, Katica Poljarević, Jelena Vuković, Mislav Krček, Sara Matijević, Katarina Potnek, Katarina Cindrić, Mihaela Kruljac, Marija Birtić, Nataša Danilović i Josipa Burazer.
 
(judo.hr)