Akademski judo klub „Mladost“ iz Zagreba osnovan je 1951. Godine i prvi je judo klub osnovan u Hrvatskoj. Na početku djelovanja bilo je velikih problema s pronalaženjem dvorane za trening i klub je promijenio mnogo raznih dvorana dok se nije 1964. Godine uselio u novoizgrađeni športski dom „Lovro Ratković“ u kojem djeluje i danas. Gotovo je 40 godina otkako su judaši „Mladosti“ dobili pravu dvoranu, koja je nakon dviju adaptacija postala najbolja judo dvorana u Hrvatskoj.

Zahvaljujući prošlim generacijama odličnih natjecatelja klub je i dalje najtrofejniji judo klub u Hrvatskoj. Može se pohvaliti s 13 osvojenih momčadskih prvenstava države i mnoštvom medalja osvojenih na pojedinačnim prvenstvima i turnirima u zemlji i inozemstvu. Legenda kluba svakako je trener prve momčadi ing. Miroslav Gržeta koji je bio trener s najdužim stažom. Za vrijeme njegove aktivnosti klub je osvojio najviše trofeja i medalja u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji.

Trener mlađih uzrasnih kategorija Zdravko Baršnik bio je specijalist za rad s najmlađima i omasovio je članstvo kluba te su u njegovoj momčadi prve korake naučili mnogi budući klupski prvaci. U radu s najmlađima vrlo uspješno je trenerski posao obavljao Mladen Markač koji je nastavio voditi prepoznatljivu „mladostašku“ judo školu za mlađe. Mr. sc. Josip Lucić bio je dugogodišnji trener prve momčadi u kojoj je stasala nova generacija vrlo uspješnih natjecatelja od kojih su neki i sami kasnije postali treneri.

Mnoge promjene u trenerskom radu i nove poglede na judo sport donio je u klub japanski judo trener Hideji Sakuma koji je godinu dana trenirao prvu momčad. Današnja generacija judaša „Mladosti“ pokušava ponoviti odličn rezultate bivših generacija, ali to je teško ostvarivo. Promijenile su se, naime, mnoge okolnosti, od konkurencije koja je sada mnogo veća (u međunarodnu judo federaciju danas je učlanjeno 198 zemalja), do profesionalizma u judu koji mi u Hrvatskoj, nažalost, ne možemo pratiti i nekih drugih stvari koje su znatno drugačije nego što su bile u ranijem razdoblju. Svake godine mnogobrojna djeca prolaze kroz judo školu „Mladosti“.

Mnogi od njih se uključuju u stalne momčadi kluba tako da danas klub ima momčadi svih uzrasnih kategorija i oba spola. Odeređen broj natjecatelja priprema se i za trenerski poziv pa je sasvim izvjesno da je budućnost kluba osigurana s natjecateljima koji su i prve judo korake počeli u „Mladosti“, a osiguran je i vlastiti trenerski kadar. Akademski judo klub „Mladost“ iz Zagreba i danas je najtrofejniji judo klub u Hrvatskoj.

Osvojio je 13 momčadskih prvenstava države ,te medalje s prvenstava Europe kao i Mediteranskih igara i Univerzijada.